Kirkerommet

Et kirkerom er det største rommet i kirken, der hvor alle gudstjenester og begivenheter foregår, dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Derfor sier det seg selv at dette er et viktig rom, og at arbeidet med å utforme dette rommet må gjøres med respekt og man må ta nøye vurderinger på hva slags valg man skal ta når man skal velge ut interiør. Fra gamle dager av var det viktig at “Guds Hus” skulle skille seg fra verdslige hus, det skulle oppleves annerledes å være i en kirke og man skulle virkelig kjenne på at man var i Guds’ rom.

kirkerom, lundemenighet.no
Et klassisk kirkerom

Ulike kirker har ulike kirkerom, du har de tradisjonelle kirkene, hvor kirkerommet er tradisjonelt utsmykket og bygd opp. Du finner klassiske bilder og malerier, og utbyggingen kan karakteriseres som velkjent og gjenkjennelig. Mens i andre mer moderne kirker, som arbeidskirker, er utbyggingen noe annerledes. En arbeidskirke er bygd til for å brukes også til andre aktiviteter, og derfor er ofte sitteplassene flyttbare. Det meste av interiøret i en arbeidskirke kan flyttes på, og når man fjerner alt interiør, vil en arbeidskirke se ganske tom ut.

Her ser du et eksempel på et typisk kirkerom sett ovenifra

Det viktigste i et kirkerom, er at menneskene som kommer dit føler seg trygge og ivaretatt, og at omgivelsene skaper varme og omsorg. For menneskene som kommer inn i kirkerommet, er alle slags mennesker, fra alle slags samfunnslag, og som går gjennom alle mulige livsopplevelser.